Zdravim borci,
chcel som Vas poprosit o radu, zhanam odpalovac k externym bleskom( canon 580EX II). Preferujem prislusenstvo od Canonu, no nebranim sa aj inym no overenym-odskusanym moznostiam. Nasiel som TRANSMITTER ST-E2 od C-cka, ale to je len samotny odpalovac a nejak sa mi nepodarilo najst to do coho sa zasuva blesk :-) Tak by som Vas chcel poprosit o radu...hlavne tych ktori sa zaoberaju studiovou fotografiou a maju to odskusane v praxi...Vopred dik...
mne ide predovšetkým o fotenie vonku, tam mi nestačí 1/200.. čo zvládne ten PW?
Mini TT1 je na tele fotoaparátu ako vysielač a ku každému blesku potrebuješ Flex TT5 .Podporujú ETTL Canonu so všetkými vynmoženosťami typu HSS až do 1/8000s.Dosah cez sto metrov.
Ak by si teoreticky chcel riadiť viac bleskov nezávisle,napr.2 blesky,potrebuješ ako vysielač TT1 a 2x Flex TT5.Na vysielači musíš mať ako riadiacu jednotku blesk ,napr.580EXII a potom tie 2 ostatné flesky mimo tela riadiš rádiovo priamo z blesku nasadenom na TT1.Aby si nemusel mať nasadený na tt1 blesk,tak sa chystá riadiaca jednotka Zone Controler,ktorá ti umožní úplne nezávisle ovládať 3 blesky manuálne ,s ETTL alebo ich úplne vypnúť.
Táto jednotka bude nasunutá na TT1.
aha presne aj toto som sa chcel spytat ze ci je pristupne menu vo fotaku .. (mimochodom s tym menu sa 580ex nastavuje omnoho pohodlnejsie ako zo samotneho blesku -co je naozaj zufale) .. a je teda mozne dostat sa do menu kde je manualne ovladanie energie pre jednotlive skupiny ?
a s tymto cinskym zazrakom nahodou nikto nemate skusenost?
Ahoj Michal, xcel som sa ta spytat nemas nahodou skusenosti s odpalovacmi SM development flash waves II
http://reviews.davidleetong.com/reviews/review-flash-waves-ii-digital-radio-slave-wireless-trigger/
su podstatne lacnejsie ako PW no nerad by som o polroka banoval, ze som si mal priplatit. dik za info :-)
Skusenosti nemam, ale uz len podla obrazku sa to nemoze s pocket wizardmi porovnavat. Je to nejaky uplne trivialny odpalovac (ma len stredovy kontakt).
Kúpil som odpalovače Hähnel Captur. Skúšal som ich v kombinácii Pentax K5II a blesk AF 360FGZ II. Keď na tele použijem X-synch, kde je 1/180s, polovica má spodok fotky čierny. Musím dať na manual a čas 1/100s. Hähnel Captur píše až 1/250s. Kde robím chybu?
odpalovače
Ak by si teoreticky chcel riadiť viac bleskov nezávisle,napr.2 blesky,potrebuješ ako vysielač TT1 a 2x Flex TT5.Na vysielači musíš mať ako riadiacu jednotku blesk ,napr.580EXII a potom tie 2 ostatné flesky mimo tela riadiš rádiovo priamo z blesku nasadenom na TT1.Aby si nemusel mať nasadený na tt1 blesk,tak sa chystá riadiaca jednotka Zone Controler,ktorá ti umožní úplne nezávisle ovládať 3 blesky manuálne ,s ETTL alebo ich úplne vypnúť.
Táto jednotka bude nasunutá na TT1.
sekundy .Oskúšané na Canon 50D .
a s tymto cinskym zazrakom nahodou nikto nemate skusenost?
http://cgi.ebay.de/Unique-TR-332-Canon-Flashgun-E-TTL-II-Trigger-for-now_W0QQitemZ260573895379QQcmdZViewItemQQptZDigital_Camera_Accessories?hash=item3cab6a1ad3
http://reviews.davidleetong.com/reviews/review-flash-waves-ii-digital-radio-slave-wireless-trigger/
su podstatne lacnejsie ako PW no nerad by som o polroka banoval, ze som si mal priplatit. dik za info :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom