Zdravím vás, dnes ma nepríjemne prekvapil môj Canon 17-85 s chybou Err 01, teda konkrétne "Communications between the camera and lens is faulty. Clean the lens contacts"
V tele chyba nie je, s 50 f/1,8 ide úplne v poriadku. Po prvom hlásení som vypol, a po zapnutí som mohol urobiť ešte 3 fotky, odvtedy mi to hlási vkuse... vraj sa to stáva často, ako to teda riešite, problém zmizne sám, alebo nejakým spôsobom treba prečistiť tie kontakty, alebo je proste nutný servis? Ďakujem teda za každú odpoveď, prosím zlepšite mi náladu nejakým pozitívnym osvedčeným neservisným návrhom
Zdravim. Pred par dnami som za stovku kupil tento objektiv, samozrejme pouzity, ale vo vybornom stave zatial bez poruchy. Citam o nom dost vela po internete, vycitaju mu najma vyraznejsie chyby na sirokom konci (CA, sudkovitost atd.). Ja som ho dal na svoj 80D a som maximalne spokojny, ved tieto chyby sa dnes daju jednym klikom korigovat v Lightroome a spol., dokonca novsie tela maju ulozene profily objektivov prave na tento ucel, tak nerozumiem, preco by som mal investovat nasobne viac do novsich a drahsich skiel. Jasne ze to nie je na profi vyuzitie, ale ked tomu clovek venuje trochu namahy, zda sa mi lepsie vyzmykat maximum z lacneho objektivu a este sa pri tom aj cosi naucit, ako cakat zazraky od drahych modelov.
Zdravim. Pred par dnami som za stovku kupil tento objektiv, samozrejme pouzity, ale vo vybornom stave zatial bez poruchy. Citam o nom dost vela po internete, vycitaju mu najma vyraznejsie chyby na sirokom konci (CA, sudkovitost atd.). Ja som ho dal na svoj 80D a som maximalne spokojny, ved tieto chyby sa dnes daju jednym klikom korigovat v Lightroome a spol., dokonca novsie tela maju ulozene profily objektivov prave na tento ucel, tak nerozumiem, preco by som mal investovat nasobne viac do novsich a drahsich skiel. Jasne ze to nie je na profi vyuzitie, ale ked tomu clovek venuje trochu namahy, zda sa mi lepsie vyzmykat maximum z lacneho objektivu a este sa pri tom aj cosi naucit, ako cakat zazraky od drahych modelov.
Cakat na zazraky moze kazdy iba od svojich schopnosti, od techniky tazko🙂
Err 01 (Canon 17-85)
dnes ma nepríjemne prekvapil môj Canon 17-85 s chybou Err 01, teda konkrétne "Communications between the camera and lens is faulty. Clean the lens contacts"
V tele chyba nie je, s 50 f/1,8 ide úplne v poriadku. Po prvom hlásení som vypol, a po zapnutí som mohol urobiť ešte 3 fotky, odvtedy mi to hlási vkuse... vraj sa to stáva často, ako to teda riešite, problém zmizne sám, alebo nejakým spôsobom treba prečistiť tie kontakty, alebo je proste nutný servis?
Ďakujem teda za každú odpoveď, prosím zlepšite mi náladu nejakým pozitívnym osvedčeným neservisným návrhom
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom