Caute.. Moja otazka znie..Kupil som 45mm f1.8 olympus a ked ho nasadim na olympus ep1 tak pri roznom natacani fotaka k zdroju svetla alebo od zdroju svetla sa automaticky zaclonuje objektiv podla toho kolko svetla do neho ide..robi to neustale aj ked nefotim, iba fotak drzim v ruke a dost ma to obtazuje pretoze to robi hluk, Fotak mam nastaveny na A a vyzera to tak akoby mal fotak nieco aktivovane na ratanie expozicie a automaticky zaclonuje objektiv aj ked to vobec nie je potrebne skor otravne...nestretli ste sa s niecim takym? Neviete co sa s tym da robit? Dik za radu..
Predpokladám že firmware máš posledný. Pozeral som updaty na telo ale podobný problém sa tam nespomínal, na sklo zatial nový nebol vydaný, teda podla zoznamu, ale napichol by som foťáka a skúsil aktualizáciu. Stalo sa že na webe nebola oznámená nová verzia, ale cez OlyViewer2 už bola dostupná. Prípadne ešte jemne prečistiť kontakty na skle aj tele gumou.
Ja by som povedal ze si kupil transformera a pomaly sa prebudza,,,,mne sa to stavalo na ultrazoome fuji S5600 tiez to celkom otravovalo ale zase to robilo iba na plnej automatike,,treba kuknut nastavenia vo fotaku
mne "cvaka" podobne clona na 20/1.7, ale to preto aby live view zobrazil cca realny nahlad, pokial pouzijem tlacidlo na simulaciu DOF, clona sa opat roztvori a ukaze mi ako bude snimka vyzerat vratane prepalov. V podstate... nerobil by som si tazku hlavu works as designed.
olympus 45mm f1.8 mimovolne cloni pri nicnerobeni ..?
Trápi vás mimovoľné clonenie? Potom je tu pre vás aperturstop v novom balení
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom