Zdravím, mám fotoaparát OLYMPUS OM-D E-M5 MARK II a uvažujem nad kúpou lacnejšieho telezoomu. Rozhodujem sa medzi Olympus 75-300mm f/4.8-6.7 II a Panasonic Lumix G Vario 100-300mm f/4-5.6 II Power O.I.S. Ktorý z nich by ste odporúčali ako lepší? Panasonic Lumix G Vario 100-300mm f/4-5.6 II Power O.I.S. je nástupcom Panasonic-u Lumix G Vario 100-300mm f/4-5.6 Mega O.I.S.. Neviem nikde na nete nájsť ich porovnanie, v čom je "power" lepší ako jeho predchodca (okrem odolnosti voči poveternostným vplyvom, čo je na druhej strane super, keď aj fotoaparát je utesnený ... ) Ďakujem pekne za všetky rady.
Porovnanie so starsim Panasonicom 100-300MKI som nasiel, tam mierne vyhraval Oly. No teraz, vdaka tvojej otazke by odpoved zaujimala aj mna Zvlast, ked podla tejto TAB by mohla fungovat kombinovana stabilizacia IBIS+OIS (telo+objektiv) http://homepages.ihug.com.au/~parsog/olyepl1/80-Oly-timeline.html. Asi je ten MKII objektiv prilis novy a budeme si pockat na recenzie...
Porovnanie so starsim Panasonicom 100-300MKI som nasiel, tam mierne vyhraval Oly. No teraz, vdaka tvojej otazke by odpoved zaujimala aj mna Zvlast, ked podla tejto TAB by mohla fungovat kombinovana stabilizacia IBIS+OIS (telo+objektiv) http://homepages.ihug.com.au/~parsog/olyepl1/80-Oly-timeline.html. Asi je ten MKII objektiv prilis novy a budeme si pockat na recenzie...
Veď toto... tie porovnania so starším Panasonicom som našiel aj ja, viacero.... keby bol k dispozícii len Panasonic 100 - 300 MKI, kúpil by som Olympus 75 - 300, dokonca je teraz akcia Cashback... ale predpokladám, že Panasonic 100 - 300 Mark II bude asi lepší, ako Olympus. MKII nie je až taký nový, -píšu, že v predaji ("vonku", nie v CZ ani SK) je už od februára 2017...
Vďaka aj za tabuľku, ale čo som sa dočítal na viacerých miestach, tak dve stabilizácie by sa vraj "bili" a jednu treba vypnúť,.. najlepšie na objektíve...
hm, na eglobale ho maju za 516€, MKI za 370€ a Oly za 294€. To je tiez parameter na rozhodovanie ak sa obrazovou kvalitou blizia, IS sa nebude dat kombinovat a pre Panasonic bude vraviet "len" poveternostna ochrana...
hm, na eglobale ho maju za 516€, MKI za 370€ a Oly za 294€. To je tiez parameter na rozhodovanie ak sa obrazovou kvalitou blizia, IS sa nebude dat kombinovat a pre Panasonic bude vraviet "len" poveternostna ochrana...
Hej, eglobal som už pozeral, ale keď nemám skúsenosti, ako sa Panasonic bude chovať na tele OM-D E-M5 MK II, nechce sa mi príliš riskovať nákupom na eglobale a prípadným následným vracaním tovaru. MKI vypadáva z hry, lebo je, ako sme už skonštatovali, zhruba na rovnakej úrovni ako Oly 75 - 300. Potreboval by som vedieť, čo navyše okrem poveternostnej ochrany má Panasonic 100 - 300 MKII. A či bude plne kompatibilný s telom Oly M5 MKII. Fakt škoda, že v predaji je od februára a nie sú ešte poriadne recenzie... nechcem ho ešte kúpiť, ak neviem, akosa bude "znášať" s Oly telom... Oly 75 - 300 je treaz aj na SK v akcii casback za 399... viem, je to o 100 viac ako v eglobale, ale nejako mám obavu z thóhto obchodu...
Hej, eglobal som už pozeral, ale keď nemám skúsenosti, ako sa Panasonic bude chovať na tele OM-D E-M5 MK II, nechce sa mi príliš riskovať nákupom na eglobale a prípadným následným vracaním tovaru. MKI vypadáva z hry, lebo je, ako sme už skonštatovali, zhruba na rovnakej úrovni ako Oly 75 - 300. Potreboval by som vedieť, čo navyše okrem poveternostnej ochrany má Panasonic 100 - 300 MKII. A či bude plne kompatibilný s telom Oly M5 MKII. Fakt škoda, že v predaji je od februára a nie sú ešte poriadne recenzie... nechcem ho ešte kúpiť, ak neviem, akosa bude "znášať" s Oly telom... Oly 75 - 300 je treaz aj na SK v akcii casback za 399... viem, je to o 100 viac ako v eglobale, ale nejako mám obavu z thóhto obchodu...
mam Oly OM-D M10 a k nemu pouzivam teleobjektiv Panasonic G Vario 45-150mm F/4.0-5.6 Aspherical Mega O.I.S, mam nastavenu prioritu stabilizacie v objektive a funguju spolu vpohode ... aj ked s nicim inym som to neporovnaval ... kedze ja nie som testovac, ale fotoamater pokial viem dualna stabilizacia funguje len v kombinacii niektorych objektivov a tiel rovnakej znacky, nie medzi roznymi znackami
mam Oly OM-D M10 a k nemu pouzivam teleobjektiv Panasonic G Vario 45-150mm F/4.0-5.6 Aspherical Mega O.I.S, mam nastavenu prioritu stabilizacie v objektive a funguju spolu vpohode ... aj ked s nicim inym som to neporovnaval ... kedze ja nie som testovac, ale fotoamater pokial viem dualna stabilizacia funguje len v kombinacii niektorych objektivov a tiel rovnakej znacky, nie medzi roznymi znackami
Ďakujem za odpovede... v podstate mi ani nejde o to, či budú fungovať obidve stabilizácie súčasne, ako skôr o kvalitu Panasonic-u 100 - 300 MKII v porovnaní s Oly 75 - 300 MKII.
Panasonic MKI bol zhruba na rovnakej úrovni ako Oly 75 - 300 MKII. Ako píše Johnnny, Panasonic MKII by mal byť opticky lepší ako jeho predchodca, takže by mal byť lepší aj ako Oly. Ide mi skôr o nejaké potvrdenie správnosti tejto domnienky, ale asi si fakt budeme musieť počkať na recenzie... škoda, že ho ešte nik netestoval.
Na Olympus Olympus alebo Panasonic?
Ďakujem pekne za všetky rady.
Oly 75 - 300 je treaz aj na SK v akcii casback za 399... viem, je to o 100 viac ako v eglobale, ale nejako mám obavu z thóhto obchodu...
Novsia verzia je pretesnena a rychlejsia. Zrejme opticky lepsia, ale na to si este musis pockat.
Oly 75 - 300 je treaz aj na SK v akcii casback za 399... viem, je to o 100 viac ako v eglobale, ale nejako mám obavu z thóhto obchodu...
pokial viem dualna stabilizacia funguje len v kombinacii niektorych objektivov a tiel rovnakej znacky, nie medzi roznymi znackami
pokial viem dualna stabilizacia funguje len v kombinacii niektorych objektivov a tiel rovnakej znacky, nie medzi roznymi znackami
Panasonic MKI bol zhruba na rovnakej úrovni ako Oly 75 - 300 MKII. Ako píše Johnnny, Panasonic MKII by mal byť opticky lepší ako jeho predchodca, takže by mal byť lepší aj ako Oly.
Ide mi skôr o nejaké potvrdenie správnosti tejto domnienky, ale asi si fakt budeme musieť počkať na recenzie... škoda, že ho ešte nik netestoval.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom