1. kupil som mamyia 645 (analogovy zaciatocnik) a pri ostreni na clone 22 mi oba stredove polkruhy na matnici stmavnu tak, ze nevidim ci sa prekryvaju obrazy, ci ostrim alebo nie, je to ok alebo nie?
2. kde v ba vyvolat zvitky inou ako farebnou metodou a kde urobia aj scany?
1. kupil som mamyia 645 (analogovy zaciatocnik) a pri ostreni na clone 22 mi oba stredove polkruhy na matnici stmavnu tak, ze nevidim ci sa prekryvaju obrazy, ci ostrim alebo nie, je to ok alebo nie?
no ne farebnym minilab procesom c41 ale klasickym cb, ci sa mylim?
Nie, nemylis. Omyl je (podla mna) kupit si taku krasnu masinku, kupit si CB film, a potom hladat dakoho, kto to vyvola. Myslim, ze CB ti to vyvolaju kdekolvek, u nas sa to da do tyzdna, aj sken nejaky sa da zo zvitku
to suhlasim, ale vsetky veci na vyvolanie mam v phe a potrebujem zajtra spracovat portrety do tlace, cize potrebujem zasah externej ruky a kedze nie som z ba, tak som sa pytal, ale dakujem tak ci tak.
to suhlasim, ale vsetky veci na vyvolanie mam v phe a potrebujem zajtra spracovat portrety do tlace, cize potrebujem zasah externej ruky a kedze nie som z ba, tak som sa pytal, ale dakujem tak ci tak.
no jasne, tak to robim, len ci je to ok, alebo je to nejaka vada tej ostriacej matnice...
prepni si ten gombík na boku objektívu na A miesto M, ak maš sklo ktore to umoznuje, ak maš ako setove sklo sekor c 80mm f2,8 tak ten tuto funkciu ma a objektív zacloni sam na danu hodnotu pri stlačeni spušte
Tomu sa vravi AES. Teda clonka, co zaskoci pri expozicii na svoje miesto. Alebo: Ostri pri otvorenej clone! To ze sa obraz straca na kline pri zaskocenej clone a ako keby ten obrzok skakal z jedneho klina na druhy je normalna vec. A nie len u Mamiye.
Tomu sa vravi AES. Teda clonka, co zaskoci pri expozicii na svoje miesto. Alebo: Ostri pri otvorenej clone! To ze sa obraz straca na kline pri zaskocenej clone a ako keby ten obrzok skakal z jedneho klina na druhy je normalna vec. A nie len u Mamiye.
vopred dakujem
kúp si vývojnicu na ebayi za par šupov, vývojku, ustalovač, kyselinu citrónovú-prerušovač alebo stačí aj čistá voda, čb film a ideš, návodov ako vyvolať nájdeš dosť na nete aj tu
MAMIYA 645 OSTRENIE na clone 22
vopred dakujem
vopred dakujem
Omyl je (podla mna) kupit si taku krasnu masinku, kupit si CB film, a potom hladat dakoho, kto to vyvola.
Myslim, ze CB ti to vyvolaju kdekolvek, u nas sa to da do tyzdna, aj sken nejaky sa da zo zvitku
Teda clonka, co zaskoci pri expozicii na svoje miesto. Alebo: Ostri pri otvorenej clone!
To ze sa obraz straca na kline pri zaskocenej clone a ako keby ten obrzok skakal z jedneho klina na druhy je normalna vec. A nie len u Mamiye.
Teda clonka, co zaskoci pri expozicii na svoje miesto. Alebo: Ostri pri otvorenej clone!
To ze sa obraz straca na kline pri zaskocenej clone a ako keby ten obrzok skakal z jedneho klina na druhy je normalna vec. A nie len u Mamiye.
vopred dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom