Hellou lidi potrebujem poradiť našla som starý otcov ruský foťák zo 70tych rokov a neviem ako s ním narábať mám vlastnú digitálnu zrkadlovku Sony Alpha 200 teda keď sa na ten foťák pozriem viem čo obsahuje ale netuším aky film napríklad doňho ide alebo ako s ním zaobchádzať pri dennom svetle a podobne ak by sa našla taká dobrá duša čo by mi v tomto poradila bola by som velmi rada
Tento foťák mám doma. Pochádza z 80-tich rokov. Manual, na ktorý je vyššie odkaz je nesprávny. Toto je Vilija - avto. Neviem či sa predával vôbec na našom území, lebo ten môj bol kúpený v roku 1982 v Užhorode za 40 rubľov. Za tými "sklíčkami" okolo predného člena je vstavaný expozimeter, a ak foťák funguje mala by správnu expozíciu ukazovať ručička v hľadáčiku.
Ešte by som chcel doplniť. Clona sa nastavovala manuálne, resp. sa dal nastaviť automatický režim. Expozimeter nastavoval automaticky rýchlosť uzávierky. Ak sa nemýlim, tak tie nastavenia na tom veľkom koliečku na zadnej strane mali byť podľa toho, či sa fotilo na čb film, resp. na farebný pri dennom svetle a umelom svetle s rozlíšením, či bude po exponovaní filmu vyvolaný negativ, alebo diapozitiv. Fotky to robili celkom pekné, vrátane farebnych. Naposledy som ho použil v roku 1995 k úplnej spokojnosti.
Ešte by som chcel doplniť. Clona sa nastavovala manuálne, resp. sa dal nastaviť automatický režim. Expozimeter nastavoval automaticky rýchlosť uzávierky. Ak sa nemýlim, tak tie nastavenia na tom veľkom koliečku na zadnej strane mali byť podľa toho, či sa fotilo na čb film, resp. na farebný pri dennom svetle a umelom svetle s rozlíšením, či bude po exponovaní filmu vyvolaný negativ, alebo diapozitiv. Fotky to robili celkom pekné, vrátane farebnych. Naposledy som ho použil v roku 1995 k úplnej spokojnosti.
fú vela informácií naraz! ale každopádne ďakujem kúpim zajtra film a odskúšam....vlastne ak by som chcela tie fotky len zoscanovať tak v pohode dá sa nie?
to je vec názoru, na takomto foťáku by som nedosiahol technickú kvalitu, ktorú požadujem ja, bol to iba môj názor, dnes použité kino zrkadlovky stoja pár šupov
to je vec názoru, na takomto foťáku by som nedosiahol technickú kvalitu, ktorú požadujem ja, bol to iba môj názor, dnes použité kino zrkadlovky stoja pár šupov
Ja mam tiez stary fotoaparat "Kijev" neviem onom nic, ale je pekny zachoaly skoro bez znamok pouzivania. Pozna ho niekto ? Na aky film to ide klasika 35mm? Rad by som ho vyskusal v praxi.. -vyzera presne ako tento dole na obrazku z netu..
Mám starý fotoaparát
http://www.cameramanuals.org/russian_pdf/vilia_russian.pdf
http://www.cameramanuals.org/russian_pdf/vilia_russian.pdf
Pozna ho niekto ? Na aky film to ide klasika 35mm? Rad by som ho vyskusal v praxi..
-vyzera presne ako tento dole na obrazku z netu..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom