Po čom by ste v roku 2017 siahli ? Neviem či uprednostniť full frame alebo nadupaný APS-C. Ani recenzie na nete sa nevedia veľmi dohodnúť. Každá rada bude vítaná. Fotím prevažne portéty a reportáž. Ďakujem vopred za každú radu.
Po čom by ste v roku 2017 siahli ? Neviem či uprednostniť full frame alebo nadupaný APS-C. Ani recenzie na nete sa nevedia veľmi dohodnúť. Každá rada bude vítaná. Fotím prevažne portéty a reportáž. Ďakujem vopred za každú radu.
na portrety by som si kupil D750 a na reportaze D500
Ano, AF na D500 je bozsky - mam ju. Fotim vsehochut pre seba, aj krajinky aj lietadla a snazim sa aj WL. Mna zase laka ten look fotiek s FF, ale 2 tela pre mna ako hobika su neunosne. Neviem ake mas skla, ale ja mam aj 16-80/2,8-4, ktora je len na APSC, ale je naozaj vyborna. Tazko radit - pokial by som teraz budoval system, tak asi rovno s FF.
Nech má ta D500-vka akokoľvek geniálny AF systém (nemal som ešte s ňou tú česť, aj keď mi už neodvratne vŕta hlavou ) , tak kľudne sa môžeš spoľahnúť na to , že ani D750-tka ťa nikde nenechá v kaši. Ber FF...
IMHO: Ak by som fotil prevažne portéty a reportáže tak podtačuje "doplniť" Sigmu Sigma A 50-100 mm f/1.8 DC HSM a s 2 objektívmi by sa malo dať vystačiť.
A nočné a astro by som bral D750 i keď oproti D500 je cca o 3/4EV lepšia čo sa týka šumu ...
Jednoznačne d750 keď chceš svadby, portrét, reportáž tak isto zvláda, AF má briliantné, nesklamalo ma ešte...pri apsc ti bude stále vŕtať že aké by to bolo s FF
V tomto pripade by som isiel do D500. Dlho som mal D300 a nafotil s nou vela svadieb. Po nejakej dobe bol nutny upgrade a kedze o D500 nebolo este ani chyru, presiel som na D800. Musel som menit takmer vsetky skla... Jedinu vyhodu vo FF vidim, ze sa da trochu lepsie pracovat s hlbkou ostrosti. Ale aj pri svadobnych portretoch ti dobre posluzi 50mm f1.8 na APSC. Co mi chybalo na D800 pri svadbach a reportazi bola prave rychlost (a rozsah ostriacich bodov), ktoru prave D500 ponuka. Keby som mal v tej dobe na vyber, kupil by som D 500 a presne tie dve skla co uz mas PLUS nieco siroke, napriklad Tokinu 11-16mm alebo nieco podobne, to sa na svadbe vzdy hodi a mozno neskor aj sigmu 50-100mm f1.8 ak mas rad dlhsie ohniska. Ja momentalne najdlhsie ohnisko na FF pouzivam Sigmu 105 macro a aj to iba obcas na detaily obrucok alebo tak podobne - max 2-5% zaberov. Inak mi staci 85mm f1.8.
D750 vs D500
Ani recenzie na nete sa nevedia veľmi dohodnúť. Každá rada bude vítaná.
Fotím prevažne portéty a reportáž.
Ďakujem vopred za každú radu.
Ani recenzie na nete sa nevedia veľmi dohodnúť. Každá rada bude vítaná.
Fotím prevažne portéty a reportáž.
Ďakujem vopred za každú radu.
BTW: Portrety v atelieri sa tiež fotia na f5.6 s FF čo pri APS-C odpovedá cca f3.5 ...
IMHO: Ak by som fotil prevažne portéty a reportáže tak podtačuje "doplniť" Sigmu Sigma A 50-100 mm f/1.8 DC HSM a s 2 objektívmi by sa malo dať vystačiť.
A nočné a astro by som bral D750 i keď oproti D500 je cca o 3/4EV lepšia čo sa týka šumu ...
Co mi chybalo na D800 pri svadbach a reportazi bola prave rychlost (a rozsah ostriacich bodov), ktoru prave D500 ponuka.
Keby som mal v tej dobe na vyber, kupil by som D 500 a presne tie dve skla co uz mas PLUS nieco siroke, napriklad Tokinu 11-16mm alebo nieco podobne, to sa na svadbe vzdy hodi a mozno neskor aj sigmu 50-100mm f1.8 ak mas rad dlhsie ohniska.
Ja momentalne najdlhsie ohnisko na FF pouzivam Sigmu 105 macro a aj to iba obcas na detaily obrucok alebo tak podobne - max 2-5% zaberov. Inak mi staci 85mm f1.8.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom