Zdravím, Chcel by som sa spýtať ako riešiť problém s backfocus. Mám fotoaparát Nikon d750 už po záručnej dobe, pričom s viacerými objektívmi vidím značný backfocus(teda zaostrí mi až za predmet pri použití autofocusu), pričom nepomohlo ani Autofocus Microadjustment na maximálnu hodnotu -20.
Zdravím, Chcel by som sa spýtať ako riešiť problém s backfocus. Mám fotoaparát Nikon d750 už po záručnej dobe, pričom s viacerými objektívmi vidím značný backfocus(teda zaostrí mi až za predmet pri použití autofocusu), pričom nepomohlo ani Autofocus Microadjustment na maximálnu hodnotu -20.
Mikroadjustment je ošemetná záležitosť. Niekde som v návode (D7000) čítal, že by sa mal používať výnimočne, alebo v pripade potreby zapinať a vypinať. Permanentne zapnutý vraj môže viesť (parafrazujem) k nepredvidateľnému spravaniu pri ostrení. Ak sú ale všetky objkektívny mimo rozsahu kompenzácie (mikroadjustácie) a pritom pri režime LV ostria bez problemov, potom chyba bude asi vážnejšia.
no ak ti rozumiem dobre, ty radis krutit tym srobom co ma oznaceny ako AF stopper, on ma na obrazku napisane Calibrate here, prave na tom druhom...tak som z toho magor..
no ak ti rozumiem dobre, ty radis krutit tym srobom co ma oznaceny ako AF stopper, on ma na obrazku napisane Calibrate here, prave na tom druhom...tak som z toho magor..
musis tocit iba s jednym. ten druhy nastavuje to, aby ti suhlasne indikovalo zaostrenie aj pri rucnom ostreni. Pootoc len o chlp a po kazde vyskusaj co to spravilo. Vytlac si skusobny terc a nastav stativ
Nikon D750 backfocus
Chcel by som sa spýtať ako riešiť problém s backfocus. Mám fotoaparát Nikon d750 už po záručnej dobe, pričom s viacerými objektívmi vidím značný backfocus(teda zaostrí mi až za predmet pri použití autofocusu), pričom nepomohlo ani Autofocus Microadjustment na maximálnu hodnotu -20.
Chcel by som sa spýtať ako riešiť problém s backfocus. Mám fotoaparát Nikon d750 už po záručnej dobe, pričom s viacerými objektívmi vidím značný backfocus(teda zaostrí mi až za predmet pri použití autofocusu), pričom nepomohlo ani Autofocus Microadjustment na maximálnu hodnotu -20.
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=sk&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fforum.nikonisti.ro%2Fviewtopic.php%3Ff%3D29%26t%3D22564&edit-text=
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom