Ahojte, som uplny novacik s prvou zrkadlovkou. Ked si dam rozostrenie pozadia a posuvam sa smerom ostremu tak vzdy pri ostreni fotak 2 x cvakne. Robi to aj na druhom objektive, oba su is stm. Je to normalne prosim vas? Lebo cvakanie je celkom dost pocut. Ak prepnem rozostrenie pozadia na auto tak to necvaka
Cez fotenie na hladaciku to nerobi, iba ak som prepnuty na fotenie cez displej. Setovy obj. efs 18-55 menej cvaka pri ostreni, a efs 35mm 2,8 macro cvaka hlucnejsie.
Tento model nema Dual CMOS, takze si asi pomaha kratkym priclonenim., aby sa zvysil kontrast podla ktoreho zaostruje. Niektore zrkadlovky v LV rezime dokonca sklapaju zrkadlo.
Cez fotenie na hladaciku to nerobi, iba ak som prepnuty na fotenie cez displej. Setovy obj. efs 18-55 menej cvaka pri ostreni, a efs 35mm 2,8 macro cvaka hlucnejsie.
vzhladom na to,ze to pri foteni cez hladacik nerobi,bude sa to tykat ostrenia cez live view.. a vzhladom na to,ze to robi pri "rozostrenom pozadi",teda pri otvorenej clone,pravdepodobne nachvilu pricloni,koli lepsiemu zaostreniu..robia to aj bezzrkadlovky aj niektore fotaky v live view.. ale aby sme sa len nedohadovali,mozno by bolo dobre natocit video kde by bol vidiet predny clen objektivu aj s clonou vnutri a bol pocut ten zvuk,ktory ta znepokojuje..
Pre novacika sa mozno zide info, ze ostrenie cez hladacik vyuziva system ostrenia cez objektiv. Pri Live View musi sklopit zrkadlo a na ostrenie pouziva vypocty procesora.
Zrejme ked sa snazi rozostrovat pozadie, tak z nejakeho dovodu vyklapa/sklapa zrkadlo.
Canon 250D cvakanie pri osteni
https://www.trustedreviews.com/reviews/canon-250d
https://www.trustedreviews.com/reviews/canon-250d
a vzhladom na to,ze to robi pri "rozostrenom pozadi",teda pri otvorenej clone,pravdepodobne nachvilu pricloni,koli lepsiemu zaostreniu..robia to aj bezzrkadlovky aj niektore fotaky v live view..
ale aby sme sa len nedohadovali,mozno by bolo dobre natocit video kde by bol vidiet predny clen objektivu aj s clonou vnutri a bol pocut ten zvuk,ktory ta znepokojuje..
"Áno ostrenie cez živý náhľad má často tieto sprievodné javy a spomalenia"
hm cudne mi to pride, aspon ze neni pokazeny fotak ci objektiv
"Áno ostrenie cez živý náhľad má často tieto sprievodné javy a spomalenia"
hm cudne mi to pride, aspon ze neni pokazeny fotak ci objektiv
Pri Live View musi sklopit zrkadlo a na ostrenie pouziva vypocty procesora.
Zrejme ked sa snazi rozostrovat pozadie, tak z nejakeho dovodu vyklapa/sklapa zrkadlo.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom