Caute, viete ma niekto nasmerovat do ktoreho modelu investovat pripadne aku alternativu zvazit pri kupe pre media tvorbu? Mate niekto osobne skusenosti? Rozpocet je obmedzeny v rozsahu ceny tychto dvoch monitorov, vopred vdaka!
Caute, viete ma niekto nasmerovat do ktoreho modelu investovat pripadne aku alternativu zvazit pri kupe pre media tvorbu? Mate niekto osobne skusenosti? Rozpocet je obmedzeny v rozsahu ceny tychto dvoch monitorov, vopred vdaka!
pokial tomu rozumiem spravne tak nemaju ani 100% pokrytie sRGB farebneho priestoru, ale iba 99%. to je asi to najdolezitejsie na co by si mal pozerat - IPS a 100% sRGB. Ja mam par tyzdnov Benq PD2500Q. 25" s tenkym ramom okolo, ze vraj designersky, sRGB, QHD a cena tesne pod 300 eur je celkom fajn.
Myslim, ze to su neni jedine najdolezitejsie parametre pri vybere obrazovky pre fotografiu ale v zasade mas pravdu, pozrem co maju v ponuke, diky za tip.
Akurat som si kupil U2518D cez bazos a je super na to co potrebujem. Spracovanie a pivot perfektny. U2520D ako novsia verzia moze byt len lepsie a vyssie spomenuty BENQ asi tiez. U2518D ale nie je prilis vhodny na hry ale neviem to odskusat kedze nic take narocne nehravam.
Odporúčam fakt uvažovať pri tej cene o Benq PD2500Q, 100% sRGB a vyšší maximálny jas bude určite bonus. Sám používam už 2 roky Benq PD3200U a som spokojný
Odporúčam fakt uvažovať pri tej cene o Benq PD2500Q, 100% sRGB a vyšší maximálny jas bude určite bonus. Sám používam už 2 roky Benq PD3200U a som spokojný
Pouzivas nativne rozlisenie vo windows alebo si musel zvacsovat fonty uz koli 4K ze boli prilis male.
Ja som pred 2 týždňami kúpil 32" 4k moitor a veľkosť fontov vo Windowsoch mám nastavenú na 150%. Ale problém je so staršími aplikáciami, ktoré s tým nevedia pracovať a napr. Nik ColorEfex (ešte verzia od Googlu) napr. používa malé fonty a je to dosť zle čitateľné s nimi. Ale našťastie mám dva monitory, takže keď robím úpravy v ColorEfex, tak si okno presuniem na druhý monitor a je po probléme.
Nesúhlasím s tým, že vyšší max. jas monitora je výhoda, lebo čím si nastavíš vyšší jas, tak o to väčší problém máš pri tlači fotiek, že vychádzajú moc tmavé oproti tomu čo vidíš na monitore.
Preto sa pytam lebo pre niekoho to moze byt dolezite. Ja som zistil ze pre 25" je rozlisenie 2560 x 1440 tak akurat aby vsetky fonty boli krasne vyhladene a ostalo nastavenie vo windows na 100%.
DELL U2518D vs U2520D
Mate niekto osobne skusenosti?
Rozpocet je obmedzeny v rozsahu ceny tychto dvoch monitorov, vopred vdaka!
https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/dell-u2518d-vs-dell-ultrasharp-u2520d/665/13913?usage=9091&threshold=0.1
Mate niekto osobne skusenosti?
Rozpocet je obmedzeny v rozsahu ceny tychto dvoch monitorov, vopred vdaka!
https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/dell-u2518d-vs-dell-ultrasharp-u2520d/665/13913?usage=9091&threshold=0.1
Ja mam par tyzdnov Benq PD2500Q. 25" s tenkym ramom okolo, ze vraj designersky, sRGB, QHD a cena tesne pod 300 eur je celkom fajn.
https://www.benq.com/en-ap/monitor/designer/pd2500q/specifications.html
U2518D ale nie je prilis vhodny na hry ale neviem to odskusat kedze nic take narocne nehravam.
Nesúhlasím s tým, že vyšší max. jas monitora je výhoda, lebo čím si nastavíš vyšší jas, tak o to väčší problém máš pri tlači fotiek, že vychádzajú moc tmavé oproti tomu čo vidíš na monitore.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom